Directia Silvica Botosani a avut un an bun in ce priveste vanzarea de fructe de padure. Cantitatea de fructe de padure vanduta firmei care apoi o exporta a fost de doua ori mai mare ca cea obtinuta cu un an in urma.
Circa 80 de tone de fructe de padure din zona administrata de Directia Silvica Botosani au luat calea exportului dupa ce au fost preluate de firma care are contract cu institutia silvica botosaneana. Si asta in timp ce, anul trecut, doar la vreo 40 de tone a ajuns productia de fructe de padure recoltata, si asta cu mare greutate, dupa cum spun sefii Directiei Silvice.
“Daca ne referim la productia de fructe de padure, anul 2013 a fost unul foarte bun. A plouat suficient, astfel ca am strans o cantitate mult mai mare de fructe de padure fata de alti ani. In 2012, de exemplu, am reusit sa vindem cam 40 de tone de fructe de padure, cantitate pe care am reusit cu mari eforturi sa o strangem, Anul acesta, si fructele au fost mai mari, mai grele, au avut conditiile pentru a acumula substantele necesare care le asigura o calitate superioara”, a declarat inginerul silvic Sorin Corduneanu, directorul Directiei Silvice Botosani.
Productia de fructe de padure din acest an a adus venituri frumusele institutiei silvice botosanene. Cele aproximativ 80 de tone de fructe din padurile aflte in administratia Directiei Silvice s-au vandut cu 0,7 lei pe kilogram.
Tot anul acesta, silvicultorii botosaneni au reusit sa adune 54 de tone de plante medicinale, in principal tei, soc si salcam, din comercializarea carora Directia Silvica a mai castigat 144.000 de lei.
Fructele de padure si plantele medicinale livrate de Directia Silvica firmelor cu care are contracte ajung in mai multe tari europene, piata Germaniei fiind una dintre cele mai interesate de aceasta productie. (Aurora Dimitriu) Directia Silvica Botosani a avut un an