Trei femei au curajul să admită că au o problemă mare în dormitor. E primul pas către a o rezolva. Vom vedea cum!
Puţin probabil să nu fi avut niciodată un orgasm. Chiar dacă nu l-ai trăit în braţele iubitului, e greu de crezut că nu ai avut niciodată curiozitatea – cum spunea deunăzi o colegă mai cu limba ascuţită – „să iei problema în propriile-ţi mâini” şi să vezi cum e.
Oricum ai fi făcut, vei fi de acord cu definiţia dată de oamenii de ştiinţă: o senzaţie de culme a plăcerii, însoţită de o stare modificată de conştiinţă în care pare că nimic nu mai contează, de intensă plenitudine şi relaxare. La nivel fizic, apar contracţii ale muşchilor vaginali, ai uterului şi ai anusului. Cu toate că ar trebui să fie cel mai natural lucru, nu sunt multe femeile care au parte de el – cel puţin atunci când fac dragoste. Conform studiului mult mediatizat al companiei Durex, de anul trecut, cam o femeie din trei reuşeşte să atingă orgasmul în urma unui act sexual. Bărbaţii sunt mai norocoşi: 63% juisează.
Din ce cauze nu-l ai?
Poate că-ţi vine să râzi când ţi-o imaginezi pe străbunica gemând de plăcere în braţele unui domn cu mustaţă care nu e rudă cu tine… Dar dacă ea era mai aventuroasă, există mari şanse să fii şi tu la fel. Moştenirea genetică îşi spune cuvântul şi în privinţa capacităţii de a avea orgasm. Femeile mai educate şi inteligente au mai mari şanse să atingă orgasmul, spun oamenii de ştiinţă americani. O importanţă foarte mare o are educaţia religioasă şi atitudinea faţă de sexualitate, care ţi-a fost dată de familie. Dacă părinţii ţi-au inoculat de mică ideea că sexul este păcătos şi murdar, să nu te miri, acum, de ce ai dificultăţi în a atinge orgasmul. Ultimele cercetări de la universităţile din Florida şi New Mexico arată că un partener mai atractiv, care prezintă o simetrie a trăsăturilor feţei, e mai capabil să te aducă până în al no