Subprefectul Radu Stoian îşi dă în petec ori de câte ori prefectul lipseşte din Arad, folosindu-se de prilej pentru a da câte o lovitură aleşilor PD-L, pe care-i vânează cu sete, deşi în calitate de înalt funcţionar public ar trebui să stea în afara luptelor politice. Prima acţiune de acest fel a avut loc la sfârşitul lunii august, când victimă a căzut Adrian Ţoca, primarul democrat-liberal al comunei Hălmagiu. Cum prefectul era plecat în concediu, Stoian a emis un ordin prin care constata încetarea de drept a mandatului de primar, în baza unor reclamaţii venite din partea unor consilieri care doreau înlăturarea lui Ţoca cu orice preţ. La acel moment, reprezentanţii PD-L acuzau abuzul săvârşit de subprefectul Stoian, ameninţând cu plângeri penale, pentru că un primar nu poate fi revocat în baza unor simple plângeri şi după voia unor funcţionari, fie ei şi înalţi, existând proceduri clare în acest sens.
Revocat după ce a demisionat
Nu a trecut nicio lună de la abuzul cu primarul din Hălmagiu, că subprefectul Radu Stoian a comis-o din nou. Bazându-se pe un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate care a constatat că viceprimarul comunei Şicula, Ioan Gabriel Cârja, ales din partea PD-L, se află în stare de incompatibilitate, subprefectul Stoian, aflat din nou la conducerea Prefecturii, din cauză că prefectul era plecat la Bucureşti, a dat pe 19 septembrie un nou ordin cu privire la încetarea mandatului. Decizia luată ar fi fost corectă, având în vedere decizia ANI, numai că, între timp, viceprimarul Cârja şi-a dat demisia, mai exact pe 9 septembrie, după cum se arată în referatul cu numărul 3.253 din 19.09.2013, întocmit şi semnat de Dimitrie Gheorghe Bupte, secretarul comunei Şicula.
Unii apărători ai patriei ar putea spune că subprefectul n-ar avea cunoştinţă de demisia cu pricina, iar atunci revocarea ar putea fi legală. De acord, numai că a