Profitând de un text din Constituţie, care spune că parlamentarii sunt judecaţi de instanţa supremă, Voiculescu joacă pe degete Justiţia. Din 2007, el a demisionat de trei ori din Senat. Sursa: Nicu Dîrdîiac
Pe 28 ianuarie anul acesta, Dan Voiculescu demisiona din Senat la numai o săptămână după ce a depus jurământul de credinţă . Până să jure pe Biblie, demnitarul a tras de timp în fel şi chip, susţinând că are probleme grave de sănătate care nu suportă amânare. În acest context, s-a deplasat la Viena unde a stat mai multe zile, fiind fotografiat pe când glumea alături de angajaţii săi, Mircea Badea şi Mihai Gâdea.
Colaboratorul dovedit al Securităţii a fost ales senator în Colegiul 8 din sectorul 4 Bucureşti pe data de 9 decembrie 2012, dar a depus jurământul abia pe 22 ianurie 2013, adică după şase săptămâni. În contextul în care magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis trimiterea dosarului său la instanţa supremă şi primul termen era stabilit peste trei luni, Dan Voiculescu s-a relaxat şi a participat la prima şedinţă a Senatului, când a şi depus jurământul.
Lovituri de măciucă
După numai patru zile, proaspătul demnitar a avut parte de două surprize de proporţii: în primul rând, instanţa supremă a decis schimbarea primului termen al procesului în care era judecat, stabilindu-l pentru 31 ianuarie. A doua lovitură a fost în momentul în care a aflat componenţa completului de judecată care ar fi urmat să-i analizeze cazul: Ionuţ Matei, Cristina Rotaru şi Ioana Bogdan, adică magistraţii care l-au condamnat pe fostul premier Adrian Năstase.
La două zile de la aceste lovituri năprasnice, Voiculescu a demisionat precipitat din Senat. În ultima zi din ianuarie, avocaţii afaceristului erau pregătiţi să ceară celor trei judecători să trimită cauza înapoi la Tribunal, având în vedere că al lor client nu mai este senator.
Decizie suprinzăt