Cum nu avea la-ndemana niciun muzeu minier de unde sa scoata la suprafata cativa ortaci, intr-o operatiune de salvare fara victime si fara pericol, Victor Ponta s-a gandit sa confiste cu nerusinare un succes care nu numai ca nu-i apartine, dar pe care l-a intarziat vreme de un an.
Insotit de ministrul Sanatatii, Victor Ponta a descins mandru nevoie mare la sectia de cardiochirurgie de la Spitalul Marie Curie. Acolo in aceste zile au fost facute primele operatii dupa ce sectia, perfect dotata din donatii, statea inchisa de doi ani de zile, adica din 2011, din lipsa de personal.
Din 2011 pana acum, cat a fost premier Victor Ponta, cel care acum bifeaza marele succes? Cea mai mare parte. Victor Ponta poarta asadar cea mai mare parte din raspunderea acestei intarzieri. Nu e un merit ca, in sfarsit, dupa atata vreme si dupa presiuni mediatice uriase a catadicsit sa faca un gest pe care l-a transformat rapid intr-unul electoral.
Poate nu stia ca sectia sta inchisa si copiii mor cu zile, daca nu cumva sunt dusi de parinti sau de dr. Catalin Cirsotveanu, parintele acestei sectii, la operatii in strainatate. Stia foarte bine.
In primele zile dupa instalarea in functia de premier, in mai 2012, facea urmatoarea declaratie: "Am vazut un articol pe un site de stiri (Ziare.com - n.red.) despre copiii care sunt dusi la operatie - si vorbim de cardio-chirurgie, adica grav, sunt dusi cu avionul prin diverse tari si unii dintre ei nici nu mai ajung acolo, in timp ce avem in Bucuresti, facuta in special din donatii si din bani privati, o sectie de cardio-chirurgie si nu se deschidea pentru ca erau tot felul de blocaje birocratice. L-am chemat si pe seful Casei Nationale si pe ministrul Sanatatii. Sper ca saptamana viitoare sa o redeschidem".
Cand am vorbit dupa un an in mai 2013 cu dr. Cirstoveanu situatia era complet blocata,