Pentru finalizarea drumului turistic Răchiţele – Ic Ponor, Consiliul Judeţean vrea să ajungă la o înţelegere tot cu firma MBS Grup, cea care, nu demult, ameninţa că se va adresa instanţei şi că va cere despăgubiri.
Drumul turistic Răchiţele - Ic Ponor a fost realizat în proporţie de numai 70%. Lucrările au rămas blocate de doi ani, după ce firma de construcţii MBS Group nu a mai ajuns la o înţelegere cu administraţia judeţeană pentru suplimentarea unor costuri. În urmă cu ceva timp, această societate notifica administraţia judeţeană că o va acţiona în instanţă şi că îi va cere daune. O împăcare cu MBS este, totuşi, de dorit pentru Consiliul Judeţean, apreciază preşedintele Horea Uioreanu.
El aşteaptă astăzi un răspuns în sensul acesta de la Comisia economică din cadrul instituţiei pe care o conduce. Recent, consorţiul MBS Group-Alfa Rom-Nemzetkozi Betonut a cerut rezilierea contractului pentru lucrările de modernizare a drumului turistic Răhiţele - Ic Ponor, de 20,5 km, din pricina faptului că nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu administraţia judeţeană, în privinţa costurilor suplimentare implicate la acest proiect. Uioreanu nu s-a arătat atunci prea impresionat de ameninţările MBS Group, precizând că va găsi o soluţie pentru finalizarea acestui proiect, după ce vor fi refăcute şi cele nouă poduri de pe traseu. Trebuie spus că pentru aceste poduri, Consiliul Judeţean a încheiat un contract separat, cu firma Samus Dej.
În prezent, lucrările la poduri sunt aproape gata, a confirmat directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), Liviu Bota. „Mai sunt mici lucrări de făcut la aceste poduri, însă, ele au fost deja deschise circulaţiei de mai bine de o lună", a precizat Bota. Urmează acum ca administraţia judeţeană să ia o decizie şi în privinţa drumului, având în vedere că proiectul de modernizare a fost