Decizia privind denunţarea clauzelor abuzive din contracte este "corectă", declară la RFI eurodeputatul PDL, Theodor Stolojan. El spune că unii bancheri dau dovadă de "aroganţă" în relaţia cu clienţii. El denunţă "limbajul uneori păsăresc al contractelor de credite".
Premierul Victor Ponta a confirmat pentru Mediafax decizia Guvernului de a nu mai amâna posibilitatea denunţării clauzelor abuzive din contractele de prestări servicii, inclusiv credite bancare. Prevederile legale în acest sens urmează să fie aplicate de la 1 octombrie.
Theodor Stolojan crede că "este o decizie corectă, o clauză abuzivă nu poate fi menţinută în nici un contract, iar poziţia unor bancheri că vezi Doamne, cel care ia credit citeşte contractul este puţin arogantă, pentru că ştim foarte bine care este relaţia între client şi bancher şi cum decurge această relaţie".
Eurodeputatul PDL spune că "decizia este corectă. Clauzele abuzive nu au ce căuta în contracte, iar dacă ele sunt în contracte pentru că nu toţi care apelează la credite au pregătirea unui bancher, să înţeleagă exact ce scrie în limbajul uneori păsăresc al contractelor de credite, nu înseamnă că o clauză abuzivă trebuie să rămână acolo în contract".
Theodor Stolojan precizează că "evaluările făcute de Banca Naţională nu sunt de domeniu să îngrijoreze stabilitatea sistemului bancar din România. Dacă ne uităm la volumul creditelor neperformante, de 21%, e unul din cele mai mari din Uniunea Europeană, dar băncile din România n-au nici o problemă, pentru că şi-au constituit provizioane exact din profiturile realizate şi pe seama acestor clauze abuzive". Theodor Stolojan, intervievat de Cosmin Ruscior, despre denunţarea clauzelor abuzive din contracte
Decizia privind denunţarea clauzelor abuzive din contracte este "corectă", declară la RFI eurodeputatul PDL, Theodor Stolojan. El spune că unii bancher