Circa 25.000 de buletine de vot urmează să fie tipărite pentru alegerile pentru Camera Agricolă Sălaj, programate pentru 10 noiembrie. Pentru acelaşi scrutin trebuie confecţionate ştampile de vot şi trebuie plătiţi cei 183 de componenţi ai secţiilor de votare din judeţ. Toate aceste demersuri implică cheltuieli importante pentru care nu a fost indentificată, încă, sursa de finanţare.
Factorii implicaţi în organizarea alegerilor din noiembrie pentru Camera Agricolă Judeţeană Sălaj nu au căzut, deocamdată, la un numitor comun în ceea ce priveşte sursa de finanţare. În timp ce directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Sălaj, Valentin Duca, susţine că cheltuielile vor fi suportate de către asociaţiile de producători şi de fermierii din judeţ. „Direcţia Agricolă nu are bani pentru a susţine alegerile. În aceste condiţii, asociaţiile şi fermierii din judeţ vor trebui să asigure fondurile necesare pentru tipărirea buletinelor de vot, plata celor din secţiile de votare, realizarea ştampilelor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în judeţul Timiş, unde agricultorii au plătit o anumită taxă pentru organizarea scrutinului”, a declarat, joi, oficialul DAJ Sălaj, în cadrul unei conferinţe de presă.
De celalată parte, Vaida Bela, preşedintele Comisiei electorale agricole, care va coordona alegerile din teritoriu, ameninţă că va demisiona din această funcţie în cazul în care agricultorilor sălăjeni li se va pretinde vreun ban pentru scrutin. „Nu este treaba fermierului, ci a Comitetului judeţean de iniţiativă pentru înfiinţarea Camerei Agricole, a Direcţiei Agricole, a Consiliului Judeţean, a Agenţiei de Plăţi Sălaj. Dacă se va ajunge în situaţia de a cere fermierilor bani pentru Camera Agricolă, o instituţie de utilitate publică, de altfel, eu îmi voi da demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei electorale”, a precizat Vaida.
Mircea Ciocian, preşedintele Co