Declaratia presedintelui PNL si al Senatului, Crin Antonescu, care a spus ca solutia pentru alesii locali aflati in conflict de interese si incompatibilitati o reprezinta amnistia din partea Parlamentului, respectiv recurs in interesul legii din partea ministerului Justitiei a starnit mai multe reactii, unele de aprobare, altele total impotriva unor asemenea masuri.
Consilierul onorific al premierului pentru probleme juridice, externe si de minoritati, Gyorgy Frunda, a spus pentru Ziare.com ca ar trebui facut ceva, intrucat legea in ceea ce-i priveste pe alesii locali care sunt si membri in consiliile de administratie ale unor societati ce tin de administratia locala e una care se contrazice.
"Domnul Antonescu are dreptate cand spune a legea e contradictorie, au observat-o mai multi ministri ai Justitiei, de la Predoiu si Mona Pivniceru la Cazanciuc, pentru ca pe de o parte ii obliga pe presedintii consiliilor judetene sa aiba reprezentanti in comisiile de administrare pentru canalizarea apei, pentru ca e normal sa fie acolo, pe de alta parte o alta lege ii declara incompatibili pentru ca sunt acolo.
Unele instante judecatoresti i-au achitat pe unii presedinti de consilii, altele i-au achitat. Din cate stiti, la ora actuala, Agentia de Integritate i-a declarat incompatibili pe Cancescu la Brasov, pe Iohannis la Sibiu si altii. Neexistand o legislatie unitara, trebuie ca legea sa fie inechivoca, clara, fara nicio unitate de masura. Din acest punct de vedere, cei care trebuie sa modifice legea sunt parlamentarii. Trebuie sa fie ceva ce poate fi aplicat de toate instantele din Romania", ne-a declarat Frunda.
"In ce priveste recursul in interesul legii, e motivat, se poate face, din cauza faptului ca sunt decizii definitive ale instantelor judecatoresti care sunt contradictorii. Si doamna procuror-sef Kovesi, cat a fost pro