Un bărbat de 77 de ani, din Grojdibodu, şi-a pierdut viaţa, miercuri seară, după ce a fost prins într-un incendiu de vegetaţie uscată.
Haralambie Petrişan a vrut să-şi pregătească terenul pentru arătura de toamnă, incendiind vegetaţia rămasă în urma recoltării cerealelor. Focul a scăpat însă de sub control, iar bărbatul de 77 de ani a fost prins de flăcări. Oamenii care au văzut ce i s-a întâmplat au chemat pompierii şi ambulanţa, prea târziu însă pentru ca agricultorul să mai poată fi salvat.
„Cadrele medicale l-au găsit pe câmp, din păcate acesta fiind decedat, prezentând arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului”, a declarat plutonierul Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Pompierii spun că în fiecare an, în perioada august-octombrie, numărul intervenţiilor pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată creşte. Această creştere este cauzată de superficialitatea cetăţenilor la campaniile, acţiunile şi sfaturile pe care Inspecţia de Prevenire le transmite.
122 de incendii de vegetaţie uscată, în acest an
Anul trecut, pompierii au intervenit pentru stingerea a peste 690 de incendii de vegetaţie uscată, în timp ce doar în acest an au avut peste 100 de intervenţii.
„Faptul că unii cetăţeni nu pun în aplicare sfaturile primite de la specialişti a dus, în anul 2012, la 693 de intervenţii ale pompierilor olteni pentru stingerea incendiilor de mirişti şi vegetaţie uscată. De la începutul anului şi până în prezent, au fost lichidate 122 de incendii de vegetaţie uscată izbucnite în judeţul Olt, la acestea adăugându-se alte zeci de intervenţii ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă”, a declarat plutonierul Alin Băsăşteanu.
Pentru a evita astfel de evenimente, pompierii reamintesc că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se f