Începând cu luna octombrie, Direcţia de Sănătate Publică Arad va supraveghea patologia de sezon. Astfel, în fiecare săptămână, toate unităţile spitaliceşti din judeţ precum şi cabinetele medicilor de familie vor raporta DSP-ului infecţiile acute ale căilor respiratorii, gripele şi numărul celor infectaţi de sindromul acut respirator infecţios. „De asemenea, în 11 octombrie, Direcţia de Sănătate Publică Arad va transmite la Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică Bucureşti necesarul de vaccin antigripal, centralizat pe judeţ“, ne-a declarat dr. Loredana Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
Medicii de familie vor comunica Direcţiei de Sănătate Publică necesarul de vaccin gripal pentru persoanele de pe listele lor, care se încadrează în categoriile de risc. Grupele considerate la risc şi pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea antigripală în sezonul 2013/2014 sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni-64 ani cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm, infecţie HIV; gravidele; medicii, cadrele sanitare şi personal auxiliar din spitale, ambulatorii, inclusiv salariaţii din instituţiile de ocrotire a copiilor şi bătrânilor, din unităţile de bolnavi cronici, care vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii; adulţii şi copiii rezidenţi în instituţiile de ocrotire socială, precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngijiri la domiciliu persoanelor cu risc înalt, precum şi toate persoanele peste 65 ani.
Începând cu luna octombrie, Direcţia de Sănătate Publică Arad va supraveghea patologia de sezon. Astfel, în fiecare săptămână, toate unităţile spitaliceşti din judeţ precum şi cabinetele medicilor de familie vor rapor