Viticultorii sunt aşteptaţi să se înscrie cu cele mai bune vinuri la Concursul Naţional de Vinuri „Bachus“ . Aflat la cea de-a patra ediţie consecutivă, concursul se va desfăşura în perioada 5-6 octombrie, fiind organizat de Consiliul Judeţean Vrancea şi Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România. Anul trecut au fost acordate 32 de medalii de aur.
Viticultorii sunt aşteptaţi să se înscrie cu cele mai bune vinuri la Concursul Naţional de Vinuri „Bachus“ . Pentru anul acesta, organizatorii au anunţat regulamentul concursului.
Astfel, concursul este deschis tuturor categoriilor de vin, produse în conformitate cu reglementările UE, iar probele participante la concurs trebuie să provină dintr-un lot omogen şi să respecte condiţiile de ambalare şi marcare în conformitate cu reglementările în vigoare. În concurs se vor înscrie câte 2 butelii (cap. min. 0,75 l) pentru fiecare probă.
Producătorii şi distribuitorii îşi pot înscrie vinurile în competiţie la următoarele secţiuni :
Vinuri liniştite: – vinuri tinere inclusiv recoltă 2013;
Vinuri de colecţie (mai vechi de 2006 inclusiv);
Vinuri efervescente;
Vinuri speciale;
Băuturi spirtoase şi băuturi pe bază de vin (vinarsuri).
Categoriile de vinuri în concurs sunt: vinuri albe liniştite nearomate (seci, demiseci, demidulci, dulci); vinuri albe semi aromate şi aromate (seci, demiseci, demidulci, dulci); vinuri roze şi roşii (seci, demiseci, demidulci, dulci).
Pentru a se înscrie la concurs producătorii sau distribuitorii trebuie să trimită mostrele însoţite de buletinul de analize la Camera Agricolă Vrancea, strada Cuza Vodă nr.75 Focşani, judeţul Vrancea. Documentele de însoţire a probelor vor menţiona: destinatarul, expeditorul şi specificaţia „Mostre concurs fără valoare comercială“. Termenul limită de primire a probe