Festivalul Internaţional „George Enescu” este, de fiecare dată, prilej de comemorare a marelui compozitor român. Cu fiecare ediţie a evenimentului, amintirea lui Enescu este reînviată prin zecile de concerte, spectacole de operă şi balet susţinute de unii dintre cei mai buni artişti din ţară şi din străinătate.
Anul acesta, în premieră, spectacolele au putut fi urmărite live în sălile de cinema la Grand Cinema Digiplex. Cei care au ales să asculte live London Philharmonic Orchestra, Orchestre de Paris, Rundfunk – Sinfonieorchester Berlin, Orchestra Simfonica Nazionale della Rai, Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Russian National Orchestra, sau au urmărit spectacolele companiei de dans Vortice din Portugalia la Grand Cinema Digiplex au avut parte de o experienţă inedită. Vizionare a unui spectacol de teatru, operă sau balet într-o sală de cinema reprezintă o formă alternativă de contact cu cultura. Iar aceasta, cu atât mai mult cu cât, datorită tehnologiei de ultimă oră în domeniul proiecţiilor cinematografice, vă bucuraţi de detalii pe care cei dintr-o sală de concert nu le observă, prin intermediul prim-planurilor ce surprind gesturile şi chipurile muzicienilor.
Cei care vor să păstreze vie memoria artistului şi după încheierea Festivalului pot vizita casele memoriale ale muzicianului sau muzeul deschis în cinstea acestuia.
Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti
Deschis în anul 1956 în incinta Palatului Cantacuzino, muzeul adăposteşte o expoziţie permanentă de fotografii, manuscrise, instrumente muzicale, obiecte şi documente legate de viaţa şi activitatea lui George Enescu.
Construit între anii 1901-1903 de către Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost prim-ministrul al României şi primar al Capitalei, palatul a fost realizat după proiectele arhitectului Ioan D. Berindei. După moartea politicianului în anul 1913, clădirea