Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu oferă studenţilor 2.000 de locuri de cazare în cămine, unele cu mobilier modern, baie proprie, parchet laminat, microunde, maşini de spălat, detergent şi balsam din partea universităţii. Tarifele sunt între 115 şi 800 lei, favorizaţi fiind cei cu medii mari.
Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu este cea mai mare universitate din oraş şi singura de stat.
ULBS poate caza două mii dintre cei peste 15.000 de studenţi pe care-i are, având cinci cămine proprii şi alte trei închiriate de la Primărie. Anul acesta, unitatea a primit 2.360 de cereri, însă sunt studenţi care au depus câte două sau trei solicitări, pentru diferite cămine, sperând că media pe care o au din anul anterior le va permite să stea într-unul dintre "căminele bune".
"Cămine bune" în Sibiu înseamnă căminele care sunt proprietatea Universităţii şi în care s-au investit sute de mii de euro în ultimii ani, ultima sută de mii de euro fiind cheltuită doar în această vară.
Directorul administrativ al ULBS, Ramona Todericiu, explică felul în care se face cazarea: "Există câteva criterii de repartizare în căminele studenţeşti, dar, la noi, media bate totul".
Aceasta povesteşte că, în general, obţin un loc în cămin studenţii care au medii cuprinse între şapte şi zece, mai ales cei care studiază pe locurile bugetate de la stat.
"Noi nu prea primim cereri de la cei care sunt pe locurile cu taxă pentru că nu-i putem caza pe toţi. Sunt şi câţiva care primesc loc în cămin, pentru că au medii mari, dar puţini. Mai sunt studenţii străini cărora trebuie să le asigurăm condiţii bune, aşa este înţelegerea între universităţi din diferite state", a declarat Ramona Todericiu.
În acest an, în premieră, studenţii se pot caza în mai multe zile pentru a evita aglomeraţia, dar zilele de sâmbătă, duminică şi luni vor fi, cu siguranţă, cele mai ag