300 de absolvenţi au participat la Bursa locurilor de muncă organizată vineri. Nouă s-au angajat pe loc, iar alţi 92 vor fi chemaţi la interviu. Principala problemă pe care au întâmpinat-o absolvenţii la angajare a fost lipsa de experienţă, considerată obligatorie de cei mai mulţi angajatori.
300 de proaspeţi absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ, cei mai mulţi dintre ei abia ieşiţi de pe băncile liceului, s-au îndreptat vineri, 28 septembrie, plini de speranţă, spre Cercul Militar din Roman, în căutarea unui loc de muncă. Cu câteva minute înainte de ora oficială prevăzută pentru deschiderea ediţiei din acest an Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, mai bine de 100 de tineri aşteptau răbdători în faţa uşii. Pentru cei mai mulţi dintre ei, aceasta a fost prima întâlnire faţă în faţă cu un angajator.
Pentru a le uşura alegerea, fiecare absolvent a primit la intrarea în sală o listă a tuturor angajatorilor prezenţi şi listă a locurilor de muncă vacante. Odată intraţi în sală, absolvenţii au intrat pe mâna reprezentanţilor Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM) Roman. “Ce anume v-ar interesa? Ce studii aveţi? Vă recomand ca, mai întâi, să daţi un tur prin sală, pe la toţi angajatorii şi, apoi, să vă opriţi la standurile care vă interesează”, spun organizatorii.
Și tinerii dau, cuminţi, ocol sălii, unii cu CV-uri în mână, gata pregătite, în speranţa că ziua de azi va fi cu noroc. Cei care nu şi-au făcut un CV s-au putut adresa reprezentanţilor ALOFM, care au organizat un stand special de orientare şi consiliere profesională, cu CV-uri în alb, care au putut fi completate pe loc. “Acordăm asistenţă tuturor celor care au nevoie. Îi învăţăm cum se scrie un CV, cum se alcătuieşte o scrisoare de intenţie”, a spus Claudia Hanganu, care s-a ocupat de consiliere şi de popularizarea posibilităţilor de muncă în străinătate prin EURES