Orice persoană care a ales să renunţe la ochelarii de vedere în favoarea lentilelor de contact cunoaşte regulile minime de igienă pe care trebuie să le urmeze, cum ar fi spălatul pe mâini. Dar ţii oare cont de toate regulile oftalmologului?
Andrea Thau, profesor clinic la SUNY College of Optometry şi oftalmologul RebeccaTaylor vorbesc despre cele mai întâlnite greşeli pe care le fac posesorii de lentile de contact.
Laşi apa să intre în contact cu lentilele
Apa nu este sărată ca lacrima şi chiar şi apa de băut nu este sterilă şi conţine microorganisme. „Dacă lentila se umflă, se schimbă felul în care se mulează pe globul ocular şi, adesea, vei simţi că lentila este mai strâmtă”, a declarat Andrea Thau.
Mai mult, lentilele de contact trebuie păstrate mereu în soluţie salină şi nu în apă.
În vara anului 2012, o tânără din Marea Britanie şi-a pierdut vederea la un ochi după ce a purtat lentile de contact în piscină.
Reciclezi soluţia salină
Acest obicei va duce, invariabil, la o infecţie oculară. Toate bacteriile care se află în zona ochilor şi pe lentilele de contact sunt eliminate de soluţia salină, aşa că dacă tinzi să foloseşti aceeaşi soluţie de mai multe ori, lentilele se vor afla într-un mediu lichid plin de bacterii. Dacă corneea prezintă zgârieturi microscopice, ea poate fi infectată de bacterii.
Foloseşti lentile luate de la medic de acum cinci ani
Acest lucru nu este indicat din mai multe motive. În primul rând, este posibil să îţi f schimbat dioptriile de atunci. În al doilea rând, soluţia în care sunt stocate lentilele are o dată de expirare. „Lentilele, atunci când soluţia expiră, pot cauza infecţii şi pot deveni foarte inconfortabile pentru că nivelul pH-ului se modifică”, a afirmat Thau pentru „Huffington Post”.
Îţi pui lentilele de contact după ce te machiezi
Ordinea coectă