O nouă ediţie a Bursei Generale a Locurilor de Muncă pentru Tineri a fost organizată vineri dimineaţa la Timişoara. Sute de oameni au venit să îşi caute o slujbă care să le asigure un trai mai bun şi satisfacţia profesională.
Un total de 53 de angajatori din toate domeniile de activitate au venit să îşi prezinte locurile de muncă în faţa solicitanţilor. Au fost disponibile 805 joburi în cele două locaţii din judeţ, dintre care 63 la Lugoj şi 742 la Timişoara: 105 pentru studii superioare, 705 pentru studii medii.
Liliana Oneţ, subprefect de Timiş a fost încântată de interesul crescut pentru eveniment: “De la an la an această bursă ia avânt. Anul trecut au fost cu 10-15 firme mai puţine, interesul printre tineri destul de mare. E cel mai imp pentru un tânăr absolvent să-şi găsească un loc de muncă”.
Din păcate, acest deziderat este destul de greu de atins, iar părinţii tinerilor au un rol important în acest neajuns.
“Pentru majoritatea ca să ajungi un om realizat înseamnă să faci un liceu teoretic, după care o facultate. Şi la sfârşit stai cu o diplomă pe care nu ai cum sp o foloseşti, ajungi şomer sau să lucrezi într-un domeniu unde nu eşti pregătit profesional. toţi părinţii cred că odrasla lor este cea mai deşteaptă, cea mai inteligenţă, iar în realitate nu este aşa. E greu să îi convingi, să se gândească la o meserie. În acest moment procentul celor care apucă această cale a facultăţii, doar de dragul de a o face, a ajuns de la 90 la 60 – 65%. Şi bacalaureatul mai dificil le-a mai “deschis” ochii la mulţi care s-au reorientat”
Ferencz Halasz, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş
El a mai spus că programa şcolară şi numărul de locuri în clase ce se stabileşte anual depinde în mare măsură de datele furnizate periodic de AJOFM, dar şi de discuţiile purtate cu firmele, special pentru a se c