Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat o licitaţie pentru serviciile de purtător de cuvânt, pentru care a alocat suma de 890.000 de lei pe trei ani, ceea ce înseamnă 24.772 lei lunar.
Candidaţii trebuie să aibă o experienţă de zece ani în mass-media economică; pregătire în finanţe, asigurări, bănci, pensii private şi piaţa de capital; recunoaştere şi cunoştinţe prin prisma programelor de pregătire economică; „experienţă excepţională în mass-media economică, cu recunoaştere atât din partea instituţiilor de presă, dar şi a organizaţiilor de pres“; capacitatea de a interveni în cel mai scurt timp în dezbaterile generate de situaţii tip breaking news; notorietate şi credibilitate în rândul publicului şi, nu în ultimul rând, calităţi excepţionale de comunicare, potrivit documentelor publicate de Hotnews.
Cuantumul garanţiei de participare este de 17.800 de lei. În desemnarea câştigătorului, 55% o reprezintă preţul cerut, 23% reprezintă "identificarea, descrierea şi argumentarea riscurilor care pot afecta execuţia contractului (cu excepţia celor de forţă majoră)", iar 22% reprezintă recomandări de reducere/eliminare a riscurilor identificate fără a se afecta cerinţele caietului de sarcini.
În acest moment, postul este ocupat de către Radu Soviani.
Procedura vine în condiţiile în care Fondul Monetar Internaţional (FMI) a impus României ca ASF să fie populată cu specialişti, iar conducerea să fie depolitizată.
„Taxa pe obrazul gros“
În vară, ASF a intrat din nou în atenţie publică, prin salariile uriaşe ale membrilor ASF. Premierul Victor Ponta a impus atunci „taxa pe obrazul gros“, care impozita cu 85% salariile compensatorii pe care şi le-au votat atunci membrii fostelor comisii care au fost comasate în ASF.
„Mie mi se pare absolut inacceptabil să iei 800.000 de Euro du