Alţi doi vrânceni au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Focşani, după ce au mâncat ciuperci. Este vorba de un bărbat de 60 de ani, din Reghiu, şi un altul de 54 de ani, din Goleşti. Celor doi li s-a făcut rău joi, după ce au mâncat ciuperci culese din pădure. Medicii de gardă le-au acordat îngrijirile medicale specifice, apoi i-au internat în Secţia de Interne, unde sunt sub supravegherea cadrelor de specialitate.
Pentru prevenirea incidentelor provocate de consumul de ciuperci de origine necontrolată, specialiştii recomandă populaţiei să nu consume astfel de alimente cumpărate de la colţ de stradă ori culese din pădure. Trebuie cumpărate doar din locurile autorizate. „Intoxicaţiile cu ciuperci se produc accidental, prin consumarea de ciuperci recoltate din flora spontană a pădurilor. Recomandăm consumul exclusiv de ciuperci din cultură. Toxicitatea ciupercilor depinde de zona de unde au fost recoltate, de vârsta lor, de anotimp, de cantitatea ingerată, de modul termic de preparare a lor”, explică medicii.
Alţi doi vrânceni au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Focşani, după ce au mâncat ciuperci. Este vorba de un bărbat de 60 de ani, din Reghiu, şi un altul de 54 de ani, din Goleşti. Celor doi li s-a făcut rău joi, după ce au mâncat ciuperci culese din pădure. Medicii de gardă le-au acordat îngrijirile medicale specifice, apoi i-au internat în Secţia de Interne, unde sunt sub supravegherea cadrelor de specialitate.
Pentru prevenirea incidentelor provocate de consumul de ciuperci de origine necontrolată, specialiştii recomandă populaţiei să nu consume astfel de alimente cumpărate de la colţ de stradă ori culese din pădure. Trebuie cumpărate doar din locurile autorizate. „Intoxicaţiile cu ciuperci se produc accidental, prin consumarea de ciuperci recoltate din flora spontană a pă