Diversiunea "Telepatia", cu care angajaţii lui Dan Voiculescu, cu sau fără naturelul simţitor, încearcă să-i repereze onoarea de famiglist al marelui mogul plătitor de salarii, este, în opinia mea, o dovadă că vremurile în care Antena 3 mânuia eficient propaganda au cam apus.
Să încerci, probabil cu succes, să demonstrezi publicului tău că Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), exclusiv pe baza unor dovezi de natură telepatică nu denotă prea multă inteligenţă. Ori maşinăria propagandistică a lui Felix, obosită de atâtea linşaje, şi-a cam pierdut creativitatea, ori îşi ia telespectatorii de proşti.
Sunt convins că, şi în cazul Antenei 3, telespectatorii sunt mai inteligenţi decât moderatorii. În consecinţă, motive serioase să cred că această manipulare lamentabilă a avut succes. Aşa cum jurnaliştii oneşti trebuie să respecte un nivel de profesionalism în livrarea de informaţii publicului, aşa şi vuvuzelele mediatice ale lui Voiculescu trebuie să nu coboare ştacheta tehnicilor de manipulare, pentru a nu se decredibiliza în faţa telespectatorilor, antrenaţi ani la rândul de ample, perfide şi eficiente operaţiuni de spălare a creierelor. După atâta amar de vreme, o bună parte dintre aceşti telespectatori nu mai pot fi duşi de nas cu manipulări de duzină, ci doar de o propagandă sofisticată. Mi-e teamă că Operaţiunea "Telepatia" face parte din prima categorie.
Mulţi care se uită în gura lui Mihai Gâdea cred probabil că un judecător, dintr-o ţară membră a Uniunii Europene, cu un sistem judiciar monitorizat prin MCV de către Comisia Europeană, este capabil să condamne la închisoare un cetăţean european cu drepturi şi libertăţi, doar în baza unor probe de natură... telepatică. Cine crede în teoria stupidă a lipsei probelor directe în dosarul ICA ar trebui