Asocierea Ucrainei şi Republicii Moldova la UE îl aduce pe Vladimir Putin la un capăt de ţară (Jurnal de Chișinău)
Editorialistul Constantin Tănase scrie în „Timpul” despre incidentul în care, aşa cum a declarat ministrul de Interne, cinci deputaţi comunişti au venit în locuinţa unui deţinător de armament au încercat sub acoperirea imunităţii parlamentare să influenţeze mersul anchetei şi acţiunile poliţiei. „În mod normal, conform legii, adică, celor cinci deputați PCRM, urmau să li se pună „brățările” la mâini. Nu s-a întâmplat asta și nici nu se va întâmpla. Știți de ce? Fiindcă cei care trebuie „să încuviințeze” arestarea lor fac parte din aceeași „grupare”, numită parlament... Aflată sub înalta protecție a Constituției!”, conchide Constantin Tănase.
Marin Basarab de la „Timpul” numeşte revoluţia de catifea iniţiată de Partidul Comuniştilor una „de stomac”. Pentru că, explică autorul, revoluționarii nu vor libertate, egalitate și fraternitate. Ei vor doar să revină la treuca puterii. Văzând că guvernarea se îngrașă, opoziția a prins la poftă și a decis să-și mai pună un strat de grăsime pe burtică, printr-o revoluție. Jocul de-a îngrășatu' continuă de ani buni în Moldova. Straturile de grăsime cresc stabil pe burțile politicienilor, iar numărul de locuitori scade stabil din an în an, constată Marin Basarab.
Scriitorul Nicolae Negru de la „Jurnal de Chişinău” crede că decizia de miercuri a Comisiei Europene de a permite accesul nelimitat și fără taxe pentru vinurile moldovenești pe piața UE demonstrează că Bruxelles ia în serios amenințările Moscovei la adresa Republicii Moldova. E similară, e de părere Nicolae Negru, cu decizia de a pune în aplicare, imediat după semnarea la Vilnius, a acordului privind zona de liber schimb aprofundat și cuprinzător cu Ucraina, pentru a proteja vecina noastră de est de diversiunile econom