Cercetatorii Facultatii de medicina a University of North Carolina au descoperit ce anume il determina pe om sa manance, chiar si atunci cand este satul. Specialistii au studiat, in acest sens, mecanismele de ingrasare, anorexie si bulimine. S-a constatat ca toate cauzele acestei dereglari alimentare se afla in creierul nostru.
Expertii au stabilit ca stimularea unei anumite parti a creierului la soareci genereaza o senzatie acuta de foame, chiar si dupa ce au mancat pe saturate. Si, dimpotriva, daca respectiva zona a creierului este dezactivata, soarecii pierd orice interes pentru hrana.
Studiul a aratat, de asemenea, ca orice dereglare in functionarea retelei neuronale devine cauza a unui regim nesanatos de alimentatie. Pentru medicina, aceasta descoperire constituie o etapa importanta, chiar daca pentru confirmarea corectitudinii acestei teorii va mai fi nevoie de cercetari suplimentare.
„Rezultatele obtinute demonstreaza ca ingrasarea are o baza neurologica. Pe viitor vom incerca sa aflam cum poate fi reglementata activitatea neuronilor in respectivul sector al creierului, normalizand, astfel, disciplina alimentara”, a declarat autorul studiului, Gareth Stuber.