Sunt ideale pentru micul dejun sau ca gustare, lângă o ceaşcă aburindă de cafea ori un ceai fierbine. Se pregătesc rapid şi pot fi ornate cu glazuri, creme sau fructe. Noi am ales şase reţete delicioase şi apetisante. Încearcă-le şi tu! Cu ciocolată
Ingrediente: pentru aluat - 140 g unt, 100 g zahăr, coaja rasă de la o lămâie,140 g făină, o linguriţă praf de copt, două ouă; pentru glazură - 100 g ciocolată neagră, 300 ml smântână, 3 linguri zahăr; pentru decor - bomboane colorate. Preparare: se încinge cuptorul şi se pun hârtiuţele speciale într-o formă de brioşe (de 12 bucăţi). Se amestecă untul cu zahărul, cu o lingură de lemn, până când compoziţia devine moale. Se adaugă coaja de lămâie, ouăle, făina şi se amestecă bine. Se pune apoi compoziţia în forme cu ajutorul unei linguriţe şi se coc 20 de minute. Când sunt gata, se scot şi se lasă la răcit. Glazura: se mărunţeşte ciocolata şi se pune împreună cu smântâna şi zahărul pe foc, amestecând continuu, până când se obţine o glazură omogenă. Se ornează brioşele cu această glazură şi cu bomboanele colorate.
Cu afine
Ingrediente: pentru aluat - 300 g afine, 260 g făină, o linguriţă praf de copt, un ou, 150 g zahăr, 100 g unt, 200 ml lapte bătut, o fiolă esenţă de vanilie, coaja de la o portocală; pentru cremă - 400 g afine, 4 linguri cu zahăr, o lingură cu vârf de amidon, două linguri cu apă rece; pentru decor - 50 g afine şi frunze de mentă. Preparare: se încinge cuptorul şi se pregăteşte tava cu hârtiile speciale (12 bucăţi). Se amestecă într-un bol toate ingrediente uscate: făina, zahărul, praful de copt, coaja de portocală. În alt bol se amestecă untul topit, dar rece, cu laptele bătut, cu oul bătut şi cu esenţa de vanilie. Se pun ingredientele uscate peste cele umede, se amestecă uşor şi se adaugă şi afinele. Se pun în fiecare alveolă trei linguriţe de aluat şi se bagă la cuptor 20-25 de minute. Se