Neimpozitarea acestor tichete şi acordarea lor în sistemul bugetar ar creşte turismul intern cu 20%, potrivit FPTR
Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) susţine modificarea legii tichetelor de vacanţă în sensul neimpozitării lor, precum şi acordarea lor în sistemul bugetar, estimând că această facilitate ar duce la creşterea turismului intern cu 20%.
O altă măsură utilă pentru impulsionarea tichetelor de vacanţă ar fi însă şi renunţarea la condiţia ca firmele să le poată acorda numai în condiţiile în care au profit. Se impune prin această condiţionare o limită care împiedică firmele să îşi motiveze angajaţii, transmite Dan Matei Agathon, preşedintele FPTS, într-un comunicat.
Piaţa tichetelor de vacanta are, în prezent, o valoare de 1,3 milioane de euro. Turismul urban a reprezentat principala opţiune a angajaţilor care au primit tichete de vacanţă, concentrând 23% din cerere în ultimele 12 luni, conform unui studiu al companiei Sodexo Soluţii pentru Motivare. Pe locurile următoare în topul destinaţiilor se situează Valea Prahovei şi Braşov (21%), staţiunile balneare (19%), staţiunile de pe litoral (17%) şi Bucureşti (10%). Alte destinaţii turistice preferate de beneficiarii de tichete de vacanţă au fost mănăstirile, oraşul Sibiu, zonele Maramureş şi Delta Dunării. Industria chimică şi metalurgică, distribuţia şi serviciile sunt principalele domenii de activitate ai căror angajaţi beneficiază de tichete de vacanţă, conform studiului Sodexo.