In fiecare saptamana folosesti samponul si a ajuns sa ti se para ceva normal, un reflex. Cand se termina continutul din recipient, mergi la magazin, pentru a constata ca sute de marci de sampon sunt disponibile, iar fiecare producator sustine ca marfa lui e cea mai potrivita pentru tine. Astfel, zilnic devii tot mai confuz si nu stii ce marca sa alegi, cumparand uneori samponul nepotrivit. In continuare, iti prezentam cateva informatii importante pentru alegerea samponului potrivit pentru tine.
Cresterea parului
Important de notat este faptul ca sampoanele nu au fost concepute pentru a determina cresterea parului. Ele pot numai sa adauge volum si sa curete scalpul, in asa fel incat sa se mentina sanatos. Prin urmare, marcile de sampoane care fac reclama in acest sens nu pot oferi si rezultatele sperate.
Modalitati de folosire
Dermatologii ne sfatuiesc sa nu ne spalam zilnic pe cap. Acest lucru nu ar contribui la o stare de sanatate a parului sau scalpului, decat daca am utiliza un tip de sampon mai slab. Asadar, acest tip de sampon ar trebui sa aiba un pH acidic, mai ridicat. De mentionat este faptul ca frecventa cu care utilizam samponul tine in primul rand de genul de par pe care il avem, respectiv uscat, normal ori gras.
Unii cred ca, daca vor lasa samponul pe par vreme mai indelungata, produsul va avea un efect mai vizibil, insa acest fapt nu este adevarat. Desigur, sampoanele elimina sebumul si murdaria, insa acest efect se produce indiferent de durata actiunii lor. Mai mult, persoanele care se spala extrem de des pe cap nu fac altceva decat sa-si ingrase parul.
Ingrijirea scalpului
Stimularea circulatiei sanguine in scalp se face prin masarea pielii capului cu degetele, in timpul samponarii. Este cunoscut faptul ca aceasta practica mentine sanatatea pielii si catalizeaza cresterea parului.
Cum te clatesti dupa utiliz