Galerie Foto
BUZIAȘ. Papricaș delicios de vită, porc ori mistreț, mici, frigărui, purceluș de lapte de proțap, gogoși, clătite, prăjituri, porumb fiert, cicolată de casă. Acestea au fost doar câteva dintre atracțiile culinare de care au avut parte, sâmbătă, toți cei care au mers la Buziaș, unde în acest weekend are loc a cincea ediție a Festivalului Papricașului și Vinului. Câteva sute de persoane au vizitat standurile de la care au putut cumpăra, de asemenea, țuică, vin, ceaiuri din plante, bijuterii ori brânză de capră. Toată ziua, la difuzoarele din parcul stațiunii s-a auzit muzică populară și pop, iar seara, atmosfera a fost întreținută de formațiile Traditional Quartet și Quaternion Band. O porție de papricaș de vită a costat 15 lei, de porc – 12 lei, iar de mistreț – 13 lei. Sorin Munteanu, directorul Stațiunii Buziaș, a precizat că duminică se așteaptă la 10.000 de vizitatori.
Duminică, 29 septembrie, la ora 11:00 se dă startul pentru concursul de măiestrie în prepararea papricașului, urmând ca la prânz să se desemneze câștigătorii concursului “Cel mai bun papricaș”. Ziua de duminică promite a fi una încărcată de folclor printr-un program artistic vast de muzică și dansuri populare românești. Dintre invitati, amintim: Ansamblul folcloric „Lugojana”, Ansamblul folcloric “Izvorașul” din Buziaș, Ansamblul folcloric “Bănățeana”, Ansamblul folcloric „Hora Belințului”, Ansamblurile folclorice “Bocșana” și “Vermeșana” jud. Caraș Severin, Ansamblul folcloric “Boldureanca”, Ansamblul folcloric „Flori Bănățene” din Topolovățu Mare, Ansamblul folcloric „Sorocul” al Carp Timișoara, Ansamblul folcloric “Călușarii” din Jebel. Soliști: Lili Savu Badea, Adrian Stanca, Ramona Torzan Gomboș, Cornelia Lupulescu, Ramona Ilieș Drăgan. Galerie Foto
BUZIAȘ. Papricaș delicios de vită, porc ori mistreț, mici, frigărui, purceluș de lapte de proțap, gogoși,