Anul accesta, 2.000 de cupluri s-au destrămat, în medie, în fiecare lună. Chiar şi la case mai mari, fenomenul s-a răspândit.
Anul accesta, 2000 de cupluri s-au despărţit, în medie, în fiecare lună. Şi cum era de aşteptat, fenomenul este mai răspândit la oraş. Din zece cupluri ajunse în faţa notarului pentru divorţ, şapte sunt din mediul urban şi doar trei sunt din zone rurale, potrivit unui studiu al Institutului Naţional de Statistică.
Conform #romanitv#, românii cu studii superioare tind să se despartă mai repede decât cei care au doar patru clase. Statisticile arată că cel mai greu iau decizia să divorţeze bărbaţii cu studii primare, care se hotărăsc în jurul vârstei de 43 de ani. În cazul femeilor, cel mai repede divorţează româncele cu studii superioare, la 36 de ani, după cum arată cifrele.
“De-a lungul profesiei am constatat că soţiile, soţiile sunt mai dezamăgite de faptul că relaţiile sunt grav vătămate între soţi. Ele intentează acţiunea de divorţ. Principalele motive sunt cele legate de violenţa fizică, psihică, mai nou şi sexuală, alcoolul, consumul de droguri”, a declarat Mihaela Olaru, avocat.
Psihologii spun că divorţul îi marchează pe ambii parteneri.
“Există situaţii şi situaţii. Persoana care vrea divorţul este mai puţin afectată, doliul fiind al celui care nu vrea divorţul. Dacă ambii vor să divorţeze, cumva lucrurile sunt mai confortabile”, a explicat Cristina Fulop, psiholog.
După o poveste de dragoste de şapte ani, Andreea Marin şi Ştefan Bănică JR s-au despărţit. Aceeaşi decizie au luat-o şi Gabi Cristea şi Marcel Toader, dar şi Dinu Patriciu şi soţia sa, Dana.
Sursa: RTV.net
Anul accesta, 2.000 de cupluri s-au destrămat, în medie, în fiecare lună. Chiar şi la case mai mari, fenomenul s-a răspândit.
Anul accesta, 2000 de cupluri s-au despărţit, în medie, în fiecare lună. Şi cum era de aşteptat,