Ana Moura cântă în această toamnă pe scena Sălii Palatului, pe 3 octombrie. Una dintre cele mai mari cântăreţe de muzică fado ajunge în România în toamna acestui an. Ana Moura, una dintre marile speranţe ale fado-ului portughez va concerta în cadrul unui turneu naţional. Concertul va avea loc în trei oraşe din ţară: Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.
Artista este cea mai tânără fadistă care a fost vreodată nominalizată pentru premiul olandez muzical Edison Award. Născută în oraşul Santarem din Portugalia, în anul 1979, Ana a crescut într-o familie de cântăreţi care a încurajat-o să urmeze o carieră muzicală. La 6 ani ea a cântat primul ei cântec Fado - "Cavalo Ruco", însă acest gen de muzică a fost lăsat deoparte în adolescenţă când artistă a devenit interesată de alte genuri, mult mai apropiate de preferinţele prietenilor din liceu.
La vârsta de 14 ani, timpul descoperirilor şi rebeliunilor, Ana s-a mutat la Carcavelos şi s-a înscris la Academia dos Amadores de Musica pentru a-şi termina liceul. Aici ea şi-a format prima trupă împreună cu câţiva colegi de la şcoală şi deşi cântau alte genuri, vocea artistei avea un ton natural de fado, reuşind să introducă în repertoriul lor şi câte o piesă de acest gen.
Experienţa sa cu cover band-ul Sexto Sentido a dus la realizarea unui album pop/rock cu muzicianul Luis Oliveira, însă albumul nu a fost niciodată terminat. Apoi destinul a intervenit şi Ana Moura a fost descoperită de un chitarist, Antonio Parreira, care a fost profund impresionat de ea şi a prezentat-o mai multor case de Fado.
Printre acestea se numără şi casa de Fado "Senhor Vinho" a cărei coproprietar era Maria da Fe, cea care a lansat cariera Anei Moura în genul muzical Fado. Producătorul muzical specializat în Fado, Jorge Fernando a contribuit la realizarea primelor două albume ale Anei, "Guarda-me a vida na Mao" (2003) şi "Acontece