Sute de metri înălţime, recorduri peste recorduri şi istoria unor construcţii care astăzi trăiesc doar în paginile cărţilor de specialitate. Aşa pot fi descrise cele mai înalte clădiri ale Capitalei, de la Turnul Colţea - care mai există doar în cărţile de istorie - până la campiona înălţimii în România, Sky Tower. Palatul Telefoanelor, prima clădire cu schelt metalic din ţară Palatul Telefoanelor a fost construit în prima jumătate a secolului trecut, între anii 1929 – 1934, într-un stil specific zgârie-norilor americani. Înalt de 52,5 metri şi ridicat pe Calea Victoriei 37, palatul a fost până în anul 1970 cea mai înaltă clădire bucureşteană, o adevărată mândrie pentru locuitorii oraşului. Povestea impunătoarei clădiri a prins viaţă pe locul fostelor case ale boierului Oteteleşanu, având arhitecţi de renume: Edmond van Saanen, Louis Froy şi Louis Week. A fost nevoie de cinci ani pentru a fi ridicată prima clădire cu schelet metalic din România, Palatul Telefoanelor.
Acesta a suferit în anul 1995 modificări de structură, ca urmare a cutremurelor şi a bombardamentelor din 1941, care au zdruncinat puternic pereţii clădirii. Consolidarea palatului a durat zece ani, iar sarcina i-a fost atribuită profesorului inginer Alexandru Cişmigiu.
Casa Presei, mastodontul de 104 metri Casa Presei se situează în topul celor mai înalte clădiri din Capitală, iar primul rând din povestea clădirii a fost scris în anul 1949, atunci când s-a decis construirea unui „palat al luminii şi al culturii poporului“. Nevoia unui asemenea mastodont a apărut odată cu numărul incredibil de publicaţii care „apăreau peste noapte“ şi cu ineficienţa tipografiilor din oraş. Casa Scînteii, aşa cum se numea în trecut Casa Presei, a fost deseori comparată cu cea mai grea, cea mai mare şi cea mai scumpă clădire administrativă din lume aflată în inima Bucureştiului: Casa Poporului. Foişorul de F