Lin Huifen, corespondentul Xinhua News Agency pentru România, va participa săptămâna aceasta la Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus“ pentru a relata din nou despre acest eveniment, după ce în 2010, a scris despre participarea ambasadorului Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Excelenţa Sa, Liu Zengwen. „Am fost la la Festivalul Bachus in 2010. Cu această ocazie am vizitat o cramă, un mini-muzeu de unde am cunoscut mult despre obiceiurile şi cultura vinului. A fost prima experienţă de a participa la un festival de asemenea amploare şi am fost foarte impresionată de ospitalitatea gazdelor, de dansurile populare, de bogata varietate a vinurilor, mai ales de gustul deosebit al vinurilor. Din păcate, am fost doar la deschiderea festivalului, de aceea o să mai venim anul acesta ca să putem spune perfect povestea lui Bachus din Vrancea. Vrem ca publicul chinez să cunoască mai bine cultura vinurilor, care este o parte importantă a culturii naţionale române. Cu toate că «produsul bun se vinde singur», aşa cum spune o zicală chinezească, totuşi, vinul românesc trebuie să fie şi mai cunoscut. China importă astăzi multe vinuri, printre care şi cele româneşti şi noi dorim ca vinurile româneşti să intre pe piaţa din China cât mai mult“, le-a declarat Lin Huifen, organizatorilor Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului Bachus.
În prezent, companiile viticole din România exportă vin în China, piaţa vinurilor din această ţară devenind cea mai importantă pentru exportatorii vrânceni. Chinezii au un adevărat cult pentru vinurile europene, în special pentru vinurile roşii. Despre vinurile de la „Bachus“ au scris şi agenţii prestigioase din Ukraina şi Rusia.
Poate că cei mai interesaţi de tradiţiile viticole ale podgoriilor vrâncene, dar şi de vinurile produse în Vrancea, sunt chinezii. În 2010 reporterii Xinhua News Agency au venit în vizită l