La Buzias a fost raiul pe pamant pentru gurmanzi in acest week-end! Festivalul Paprikasului a adunat mii de pofticiosi. 40 de bucatari au incins ceaunele si s-au intrecut intr-un concurs de maiestrie in arta culinara. Chiar daca a plouat cu galeata, mirosul a fost atat de imbatator, incat oamenii abia au rezistat la coada pana sa le vina randul la o portie!
Parcul central din micuta statiune banateana a fost neincapator pentru miile de pofticiosi adunati sa urmareasca concursul. Bucatarii nu s-au intrecut doar in arome si in ingrediente, ci si in secrele culinare mostenite de la strabuni. Musterii au avut de unde alege: de la clasicul paprikas de porc sau de vita pana la paprikas de curcan cu gutui sau de peste.
Comerciantii au avut de infruntat ploaia torentiala, asa ca au incins ceaunele sub corturi uriase. Pentru gurmanzi, in schimb, nu a contat nici frigul si nici furtuna, ci farfuria sa fie plina!
Pe langa paprikasul care a fost vedeta culinara a ospatului, bucatarii au pregatit purcelusi la protap, mici rumeniti pe gratar si sarmale la ceaun.
Festivalul devenit o traditie in Banat se afla la a cincea editie si marcheaza inceputul toamnei.
La Buzias a fost raiul pe pamant pentru gurmanzi in acest week-end! Festivalul Paprikasului a adunat mii de pofticiosi. 40 de bucatari au incins ceaunele si s-au intrecut intr-un concurs de maiestrie in arta culinara. Chiar daca a plouat cu galeata, mirosul a fost atat de imbatator, incat oamenii abia au rezistat la coada pana sa le vina randul la o portie!
Parcul central din micuta statiune banateana a fost neincapator pentru miile de pofticiosi adunati sa urmareasca concursul. Bucatarii nu s-au intrecut doar in arome si in ingrediente, ci si in secrele culinare mostenite de la strabuni. Musterii au avut de unde alege: de la clasicul paprikas de porc sau de vita pana la papri