Comuna Cârna, din judeţul Dolj, înfiinţată în 2004, după ce s-a desprins de localitatea Goicea, se frământă să rezolve probleme ce o macină de ani întregi: finalizarea sistemului de alimentare cu apă, un sistem de canalizare, refacerea căminului cultural.
Comuna Cârna vine să completeze tabloul localităţilor în care majoritatea populaţiei este îmbătrânită, iar restul se zbate să supravieţuiască în tumultul vieţii cotidiene, marcată de lipsa unor locuri de muncă aducătoare de venituri. Casele sunt vizibil afectate de trecerea timpului şi lipsa banilor. Oamenii care mai trec pe strada principală a comunei sunt împovăraţi de trecerea anilor, iar alţii de greutăţile vieţii. În contrast, doar câţiva romi, tolăniţi pe un petic de iarbă de la marginea drumului, par indiferenţi la tot ceea ce se întâmplă.
Pe drumul de la intrarea în comună până la primărie rar vezi vreo casă mai răsărită. Nici clădirea care adăposteşte biroul edilului nu e renovată. Inundaţiile din 2006 şi apa care a zăbovit pe uliţele comunei mai bine de o lună a lăsat urme ce nu pot fi şterse nici astăzi, din lipsa banilor.
Primăria încearcă să facă faţă greutăţilor
Clădirea primăriei, care adăposteşte la parter şi o farmacie, nu face notă discordantă cu peisajul. Nici interiorul nu este prea generos. O găsim pe primăriţa Elena Titiroagă la biroul său modest. Începe să ne înşire problemele cărora încearcă să le găsească rezolvare: „Avem multe probleme. Proiectul cu alimentare cu apă din 2006, pe Ordonanţa nr. 7, este una dintre ele. S-a sistat, s-a reluat. Acum l-au băgat în planul de dezvoltare rurală. Ne-au dat un miliard jumătate anul acesta şi am pus robinetele, puţurile. Reţeaua e terminată. Avem staţia de clorinare, bazinul, dar mai avem nevoie de bani pentru a finaliza sistemul de alimentare cu apă. Şi pentru că tot nu e terminată alimentarea cu apă, încercăm să depunem un