Foto: Cont de Facebook Rosia Montana in UNESCO World Heritage// Daniel Vrăbioiu
După cinci săptămâni, protestele oamenilor care nu sunt de acord cu începerea exploatării de la Roşia Montană continuă, în pofida vremii de afară.
Câteva sute de protestatari și-au dat întâlnire în cartierul bucureştean Titan și au pornit spre Piaţa Universităţii, unde vor ajunge, potrivit mesajelor postate pe rețelele de socializare, în jurul orei 21.00.
Oamenii au pornit în marș pe traseul: Metrou Parc Titan-Bd Nicolae Grigorescu- Bd. Camil Ressu-Dristor-Bd. Mihai Bravu- Str. Dristorului-Str. Delea Nouă-Calea Călăraşi-Bd. Corneliu Coposu-Bd. Ion C. Brătianu-Piaţa Universităţii.
Potrivit Jandarmeriei, 1.500 de protestatari se aflau, în jurul orei 19.00, în coloană în apropiere de punctul de întâlnire de la Dristor. De-a lungul traseului sunt aşteptate grupuri care se alătură coloanei.
Protestatariii vor ca la ora 20.00 să ajungă pe Calea Călăraşi şi pe la 20.45 la Piaţa Unirii. Toată lumea se va strânge la ora 21.00 în Piaţa Universităţii.
Protestatarii cer respingerea de către Parlament, prin vot, a proiectului de lege ce reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demisia demnitarilor care au iniţiat proiectul de act normativ.
Protestatarii scandează "Uniţi, salvăm Roşia Montană!" şi "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă", “Natura-i viaţă, cianura-i moarte" şi "14 ani de rezistenţă arată că se poate. Continuăm împreună şi câştigăm".
Guvernul a aprobat, pe 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare. Foto: Cont de Facebook Rosia Montana in UNESCO World Heritage// Daniel Vrăbioiu
După cinci săptămâni, protes