Ziua Mondială a Inimii a fost marcată şi la Constanţa. Copii, adolescenţi şi vârstnici deopotrivă au parcurs pe jos, pe role sau pe bicicletă un traseu de 3 km. Evenimentul a avut ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos. Totodată, cei care s-au alăturat acestei acțiuni au tras un semnal de alarmă asupra afecțiunilor cardiovasculare, care constituie încă principala cauză de deces la nivel mondial. În România, aproximativ 150.000 de oameni mor anual din cauza bolilor cardiovasculare.
“Prevenția este cel mai bun lucru pentru micșorarea numărului de boli cardiovasculare, care reprezintă prima cauză de mortalitate în lume. Prin mișcare reușim să evităm foarte multe lucruri […] putem să scădem valoarea colesterolului rău, pentru cei care suferă de așa ceva. Scădem diametrul abdominal care reprezintă un factor de risc important în bolile cardiovasculare”, a declarat Irinel Parepa, medic primar cardiolog.
Gimnasta româncă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2004 și 2012, Cătălina Ponor a participat și ea la crosul de 3 km din Parcul Tăbăcărie.
“Este bine pentru sănătatea ta și îți îmbunătățești respirația și inima, pentru că despre asta este vorba […] și atunci mi-a făcut mare plăcere să particip la acest eveniment, având în vedere că eu în timpul sportului chiar am avut probleme cu inima și chiar am avut nevoie de așa ceva”, a spus Cătălina Ponor.
Acțiunea s-a desfășurat concomitent în 25 de orașe din țară. Ziua Mondială a Inimii a fost marcată şi la Constanţa. Copii, adolescenţi şi vârstnici deopotrivă au parcurs pe jos, pe role sau pe bicicletă un traseu de 3 km. Evenimentul a avut ca scop promovarea unui stil de viaţă sănătos. Totodată, cei care s-au alăturat acestei acțiuni au tras un semnal de alarmă asupra afecțiunilor cardiovasculare, care constituie încă principala cauză de deces la nivel mondial. Î