Mai mulţi angajaţi ai Căminului pentru Persoane Vârstnice din Mărăşeşti au acţionat în instanţă instituţia angajatoare, respectiv Consiliul Local Mărăşeşti, dar şi pe primarul Valerică Chitic. Ei vor să obţină astfel anumite drepturi salariale. Aceştia l-au desemnat ca reprezentant legal în relaţia cu instanţa pe fostul director al căminului, Daniel Drăgan.
Astfel, salariaţii căminului vor să beneficieze de aceleaşi sporuri pe care le obţineau în cadrul fostului spital din localitate, ţinând cont că au fost preluaţi din cadrul acelei unităţi. Daniel Drăgan ne-a precizat că cei 10 angajaţi vor să primească din nou sporul de 11%, sporul de prevenţie şi prima de stabilitate, drepturi pe care le primeau în cadrul fostului spital, mai ales că legea permite acordarea lor. „Prin acţiunea angajaţilor Căminului, am cerut drepturi salariale câştigate de către angajaţii Căminului în fosta unitate denumită Spitalul Mărăşeşti şi anume sporul de 11%, sporul de prevenţie şi prima de stabilitate. Prin codul muncii, articolul 173 Legea 53 /2003, drepturile salariale câştigate sunt obligatorii pentru angajatorii care au preluat personalul din altă unitate care a fost închisă sau desfiinţată, cum este şi cazul Căminului pentru personae varstnice, aşa cum este stipulat în Hotărârea de Guvern 212, articolul 3, aliniatul 2, litera C din 09.03.2012”, spune Daniel Drăgan.
Potrivit acestuia, Consiliul Local a fost dat în judecată deoarece el stabileşte, prin hotărâre, bugetul căminului, iar primarul deoarece este ordonator principal de credite. „Căminul pentru persoane vârstnice este instituţia Consiliului Local Mărăşeşti, înfiinţată prin Hotărâre a Consilului Local Mărăşeşti. Astfel, bugetul Căminului este aprobat de Consiliul Local Mărăşeşti şi este distribuit aşa cum prevede Legea 500/2000, Legea Finanţelor publice, de ordonatorul principal de credite, în speţă Primarul or