Un român bea, în medie, 2 kilograme de cafea în fiecare an. Doar că cei mai mulţi dintre noi nu ştim ce înseamnă o "cafea adevărată", aşa cum o numesc specialiştii. Mai mult, unii cred că e mai bine să bea o cafea lungă decât un "espresso", pentru că cel din urmă ar fi prea tare. Lucrurile stau pe dos, iar o parte dintre secretele cafelei au fost dezvăluite clujenilor de echipa de ospătari ai unui local din Cluj, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cafelei. Pe lângă asta, un barman le-a arătat clienţilor că arta îşi găseşte loc în spuma cafelei.
Rareş Ţico a dovedit, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cafelei, sărbătorită pe 29 septembrie, că oricine e interesat cu adevărat să înveţe cum să facă o cafea bună, o "cafea adevărată", poate să o facă. Mai mult, Rareş a demontat mitul care spune că o cafea lungă e mai slabă decât un "espresso".
Pe lângă lecţia oferită clienţilor, barmanul a făcut şi o reprezentaţie de "art cafe".
"Cafeaua ne porneşte dimineaţa şi ne strânge la o poveste, la o cafea. Există însă oameni care sunt cunoscători, care ştiu ce înseamnă o cafea adevărată. Dar mulţi sunt cei care îşi fac o cafea cât mai mare, dimineaţa, acea românească cu lapte", glumeşte Rareş.
Barmanul clujean a pregătit şi un "irish coffee", făcut după toate regulile, pentru clienţii mai "curajoşi".