A existat o înregistrare video de la faţa locului?
Pe 21 mai 2013, o fată de nici 15 ani, care se întorcea de la şcoală, n-a mai ajuns acasă. Firul vieţii s-a rupt în momentul în care a fost izbită puternic de maşina de teren a primarului din Cernăteşti, Valerică Şercăianu. Băut la volan şi circulând cu viteză mult peste limita legală permisă pe sectorul de drum respectiv, primarul Valerică Şercăianu nu se consideră vinovat sută la sută de producerea accidentului şi încearcă să scape, şi de această dată, „basma curată“.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Şercăianu avea permisul expirat din anul 2010 în momentul producerii accidentului. În toată această perioadă, el primise numeroase sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere, în ceea ce priveşte regimul legal de viteză, fără ca vreun poliţist să se sesize că primarul circula, de fapt, cu permisul expirat. Nici până acum nu l-a predat organelor de anchetă, motivând că l-a pierdut.
Şercăianu nu este însă străin de încălcarea legii. În anul 1994 a fost condamnat la 2 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală gravă. Între timp, a intervenit reabilitarea, însă fapta nu poate fi ştearsă din memoria celor afectaţi.
Informaţii interesante apar în cazul accidentului produs în ziua de Sf. Constantin şi Elena, în localitatea Potoceni, cu privire la lipsa de reacţie a primarului Valerică Şercăianu imediat după producerea accidentului. Unul dintre martorii principali povesteşte ultimele clipe ale fetei, momentul fatidic şi ce s-a întâmplat după aceea. Având în vedere că dosarul este în curs de judecare, ne rezervăm dreptul de a nu publica numele martorului. Un nou termen în dosarul în care Valerică Şercăianu este judecat pentru ucidere din culpă în formă agravată a fost fixat pentru 10 octombrie, dată la care 11 martori la accident vor fi audiaţi.
Ma