Regizor, producător, animator, scenarist…Înainte să fie un gigant a lucrat într-o fabrică de jeleuri şi la Crucea Roşie.
A fost prezent pe frontul francez, în timpul Primului Război Mondial, iar la întoarcere, în 1919, se angajează caricaturist la Kansas City Film, orientându-se mai ales către domeniul publicităţii. Nemuţumit de munca pe care o făcea, Walt Disney începe să studieze, din ce în ce mai mult, tehnici de animaţie.
Întâi un dentist
O vreme testează basmele animate, şi are ocazia să îşi pună în aplicare experimentele grafice, prima oară într-un documentar despre… igiena dentară. Aceasta deoarece un dentist îl sunase personal, rugându-l să îl ajute cu un spot publicitar!
După mai multe eşcuri şi o situaţie financiară precară, care nu îi permitea mare lucru, Walt Disney hotărăşte să părăsească Hollywood-ul. Nu definitiv: se va întoarce la lumea filmului şi va începe să lucreze la o serie de scurtmetraje de animaţie, cunoscute sub numele de Alice’s Adventures. Fără un succes deosebit, până când, într-o zi, directorul Universal Pictures îi spune că l-ar interesa, în mod special, un serial de desene animate bazate pe aventurile Oswald-iepuraşul norocos. De aici avea să înceapă şi norocul lui Disney pe tărâmul animaţiei. Dar… Nimeni nu l-a cunoscut cu adevărat.
Nu era chiar aşa
Cel admirat pe întreg globul, cel definit drept "născut pentru a face lumea să viseze", cel adulat pentru revoluţionarea celei de-a şaptea arte, câştigătorul a 22 de premii Oscar se pare că nu era chiar aşa cum părea. Christopher Finch notează în cartea "Art of Walt Disney: From Mickey Mouse to the Magic Kingdoms" – "Arta lui Walt Disney: de la Mikey Mouse la Regatul Magic": "prin definiţie, figurile publice sunt cunoscute tuturor; totuşi chiar şi după discuţiile cu unii dintre cei mai apropiaţi asociaţi ai lui Disney este imposibil să sărim