Două dintre contractele considerate păguboase încheiate de Loteria Română cu grupul de firme greceşti Intracom-Intralot-Lotrom se află într-un punct fierbinte, de maxim interes, întrucât sunt aproape de momentul expirării. Pluteşte întrebarea dacă autorităţile vor da din nou afacerea numită "Loterie" pe mâna grecilor, prin prelungirea contractelor, sau dacă noile contracte vor fi încheiate cu alte firme.
Autorităţile, începând de la fosta conducere a Loteriei Române şi până la premierul Victor Ponta, au promis că statul nu va mai colabora cu grupul elen.
Surse apropiate situaţiei susţin, însă, că lucrurile nu stau chiar aşa.
Unul dintre contractele care expiră până la finalul acestui an, fiind încheiat în 2003, vizează aparatele de tipul video-lottery-terminal (VLT).
În ultimele luni, s-a vehiculat că Novomatic ar fi favorizată în procesul de desemnare a unei companii pentru încheierea unui nou contract pentru VLT, proces care se află aproape de finalizare.
Novomatic deţine circa 5% din Intralot, una dintre companiile greceşti care a încheiat contracte păguboase cu Loteria Română.
Sursele noastre susţin, însă, că la această procedură nu ar participa compania mamă Novomatic Austria, ci o societate care se numeşte Novotalica şi care ar avea ca acţionari Grupul Novomatic şi o firmă condusă de Benny Steinmetz (acţionar în proiectul Roşia Montană), Tal Silberstein (fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, pe vremea când acesta din urmă era premier, şi consultant al preşedintelui Traian Băsescu, fiind apropiat al mai multor oameni politici, de-a lungul timpului, potrivit presei) şi omul de afaceri Remus Truică.
Novotalica ar fi înregistrată în Cipru, potrivit surselor citate.
Sorin Constantinescu, consilierul fostului director general al Loteriei Române, ne-a spus, într-un interviu acordat în luna aprilie, că marea p