Este una dintre cele mai de temut maladii şi, în ciuda tuturor descoperirilor din domeniul medical, foarte puţini oameni o pot învinge. Depistat din timp, cancerul poate fi tratat, însă avem şansa de a evita îmbolnăvirea dacă evităm şi factorii care declanşează boala.
Se pare că unele alimente au un rol decisiv în declanşarea cancerului şi excluderea sau limitarea lor în dietă ne poate feri de această boală sau, dacă deja s-a instalat, poate duce la vindecarea ei.
Proteinele, sursă de toxine
"Cel mai greu de digerat sunt proteinele din carne pentru că necesită o cantitate mare de enzime. În plus, o bună parte din carnea ingerată nu se digeră complet, stagnează în intestin, intră în putrefacţie şi constituie o sursă de toxine pentru organism. Mai mult, acumularea de astfel de reziduuri favorizează apariţia cancerului de colon", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Celulele canceroase sunt, practic, protejate de un strat de proteine. Astfel, se poate afirma că renunţarea la carne sau reducerea aportului ei în alimentaţie favorizează eliberarea de enzime digestive ce ajută la distrugerea stratului de protecţie al celulelor canceroase.
Plantele pot face minuni
Există unele suplimente nutritive care au reuşit să salveze vieţi. "Vitamina B9, de exemplu, întăreşte imunitatea. Nu este obligatoriu să o cumpăraţi de la farmacie. O puteţi introduce în alimentaţie, pe cale naturală, din seminţe, nuci şi tărâţe de grâu. Un alt ajutor pentru organism îl constituie vitamina E", susţine dr. Luca. De asemenea, Essiac este un produs din opt plante care ajută pacienţii cu diverse forme de cancer. Acesta conţine ciuline, rădăcină de brusture, laminaria, trifoi roşu, ulm cu coajă netedă, rădăcină de revent turcesc, năsturel şi măcriş.
Gândirea pozitivă nu e de neglijat
P