Medicii epidemiologi trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că zona Romanului a ajuns un focar de infecţie la nivelul întregului judeţ.
De vină ar fi lipsa educaţiei sanitare, dar şi refuzul unor categorii sociale de a sprijini medicii în activitatea de prevenire. Dacă anul trecut se înregistrau 12 cazuri de hepatită, în primele opt luni ale acestui an, la nivelul întregului judeţ s-au înregistrat 166 de cazuri, din care numai 150 în zona Romanului. Și nu numai hepatita dă bătăi de cap medicilor epidemiologi. Anul acesta s-au înregistrat şi 37 de cazuri noi de sifilis, în creştere cu patru cazuri faţă de anul trecut. Zona Romanului deţine un record trist, în sensul că, din cele 37 de cazuri noi, nu mai puțin de 25 provin din zonă. Medicii spun că se confruntă cu serioase probleme, atât în mediul urban, cât şi cel rural, multe dintre femei refuzând consilierea familială. De asemenea, din 242 de cazuri noi de TBC, 98 sunt din zona Romanului, în creştere cu patru cazuri faţă de anul trecut.
Medicii epidemiologi trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că zona Romanului a ajuns un focar de infecţie la nivelul întregului judeţ.
De vină ar fi lipsa educaţiei sanitare, dar şi refuzul unor categorii sociale de a sprijini medicii în activitatea de prevenire. Dacă anul trecut se înregistrau 12 cazuri de hepatită, în primele opt luni ale acestui an, la nivelul întregului judeţ s-au înregistrat 166 de cazuri, din care numai 150 în zona Romanului. Și nu numai hepatita dă bătăi de cap medicilor epidemiologi. Anul acesta s-au înregistrat şi 37 de cazuri noi de sifilis, în creştere cu patru cazuri faţă de anul trecut. Zona Romanului deţine un record trist, în sensul că, din cele 37 de cazuri noi, nu mai puțin de 25 provin din zonă. Medicii spun că se confruntă cu serioase probleme, atât în mediul urban, cât şi cel rural, multe dintre femei refuzând co