Membrii şi simpatizanţii PMP îşi exprimă îngrijorarea faţă de văditele disfuncţionalităţi din politica locală, defecţiuni grave care nu au mai putut fi ascunse de aşa zisul referendum din 29 septembrie, provocat tocmai de cei care voiau să le tăinuiască bistriţenilor aceste nereguli.
Un proiect – cel al centurii nonocolitoare a oraşului, emanaţie a unor grupuri de interese şi nicidecum a voinţei bistriţenilor – proiect susţinut însă de majoritatea consilierilor locali (PSD+PNL+PP-DD) – nu a fost votat decît de 6400 de bistriţeni.
Ne întrebăm şi vă întrebăm, pe cine reprezintă această “majoritate zdrobitoare” din consiliul local? Constituie cumva 6.400 de voturi o majoritate, raportată la 75.000 de bistriţeni cu drept de vot?
Îi amintim domnului primar Ovidiu Creţu spusele domniei sale cu privire la teroarea minorităţii. Credem că aveţi dreptate, domnule primar, însă minoritatea se găseşte în consiliul local şi încă trece drept majoritate, fiind condusă chiar de dumneavoastră.
Motivul îngrijorării noastre este această ruptură evidentă produsă între bistriţeni şi consilierii locali care ar trebui să-i reprezinte, o ruptură care demonstrează că la Bistriţa democraţia locală a încetat să fie reprezentativă.
La această stare de fapt a contribuit şi implicarea abuzivă a primăriei, care ar fi trebuit să fie neutră şi nu partizană în acest referendum, care a confiscat domeniul public în favoarea sa, încercînd în repetate rînduri şi prin mijloace care sfidează democraţia să împiedice cetăţenii să dezbată liber acest subiect de interes general, care a refuzat ostentativ invitaţia la dialog pe care a primit-o din partea societăţii civile şi care în cele din urmă a primit un vot de blam, dovedindu-se prin rezultatele referendumul că această instituţie publică fundamentală este departe de a fi în slujba cetăţ