Înfiinţarea noii Camere Agricole este pusă sub semnul întrebării încă de la desemnarea reprezentanţilor în Comitetul de Iniţiativă, întrebarea pusă ieri de mai multe ori fiind „De unde vor veni banii?”.
Reprezentanţii a 12 structuri asociative din cele 15 interesate de constituirea Comitetului de Iniţiativă pentru înfiinţarea camerelor agricole, aflaţi ieri în sala Prefecturii Olt pentru tragerea la sorţi, au început să se întrebe dacă vor putea duce la bun sfârşit misiunea organizării alegerilor, banii fiind cea mai mare problemă, de care s-au lovit din start. Asta după ce, chiar înainte de momentul de suspans, subprefectul Emil Marinescu a avertizat că cei aleşi vor avea doar sarcini, că vor bate judeţul în lung şi-n lat din resurse proprii.
Cei prezenţi la ora programată, 14,00, s-au revoltat mai întâi că în urna pentru stabilirea celor şapte structuri cu reprezentare în Comitetul de Iniţiativă intră şi absenţii.
„Nu-nţeleg cum vrei să câştigi la Loto dacă nu participi!”, s-a auzit un comentariu.
„Nu e corect, chiar dacă legea permite, ce interes arată pentru acest proiect dacă absentează de-acum?”, a răsunat un altul.
În cele din urmă s-a trecut la tragerea la sorţi, câştigând astfel reprezentativitate în Comitet următoarele structuri asociative: Liga Producătorilor Agricoli din judeţul Olt, Asociaţia Naţională a Tinerilor Producători Agricoli din România – Sucursala Judeţeană Olt (una dintre structurile fără reprezentanţi la şedinţă), Cooperativa Agricolă Tomato – Prod, Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine OVI Olt, Cooperativa Agricolă Legume Strejeşti, Asociaţia Crescătorilor de Animale din comuna Slătioara, Asociaţia Pescarilor Industriaşi API Olt.
Un miliard şi jumătate pentru alegeri, nouă pentru un an de funcţionare
Odată extragerea încheiată, cei aleşi s-au trezit cu o resp