Păduchi, angine şi micoze, chiar și scabie, asta au descoperit medicii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) că au elevii vrânceni, în urma controalelor efectuate în unităţile de învăţământ din judeţ la început de an şcolar. În urma triajului epidemiologic realizat de medicii DSP, s-a constatat că mulţi elevi sunt „corigenţi“ la capitolul igienă. În capul unora dintre ei au fost găsiţi păduchi, semn că aceştia nu prea au avut de a face cu apa şi săpunul. De asemenea, a fost și un elev depistat cu scabie.
Medicii DSP au efectuat controale în creşe, grădiniţe, şcoli generale şi licee, în toate aceste unităţi de învăţământ fiind înscrişi 34.982 de elevi. Cadrele medicale au reuşit să verifice aproximativ 34.000 de elevi, dintre care 23.941 din mediul urban şi 9.859 din mediul rural. Potrivit raportului de control, aproximativ 210 copii au fost depistaţi cu păduchi, angine (amigdalite), scabie şi diverse micoze. Defalcat, 104 dintre copii au fost depistaţi cu păduchi, 32 cu diferite boli infecţioase, 51 cu amigdalite, 19 cu diferite micoze, iar un copil cu scabie. Cei mai mulţi copii cu păduchi au fost găsiţi în unităţile de învăţământ din mediul rural.
Doctorii au controlat peste 5 mii de copii de la grădinițe, din care 2.974 din mediul urban și 2.139 din mediul rural. În mediul urban au fost depistatați 24 de copii cu probleme, dintre care 4 cu angine, 10 cu diferite boli infecțioase, 6 cu păduchi și patru cu micoze, iar în mediul rural au fost depistatți 15 copii cu probleme, respectiv 8 cu angine și 7 cu păduchi.
În ceea ce privește elevii din școlile cu clasele I-VIII, au fost controlați 16.820 de elevi dintr-un total de 17.039 elevi, dintre care 9.150 din mediul urban și 7.670 din mediul rural. În mediul urban au fost depistați 52 de elevi cu probleme, dintre care 38 cu păduchi, 6 cu angine și 8 cu alte boli infecțioase, iar în mediul rur