Gunoaiele găsite prin iarba Braşovului sunt cam aceleaşi: pamperşi, hârtii, peturi.
„Ziua Curăţeniei Naţionale” a adunat sâmbătă la apel mult mai puţini braşoveni faţă de anii precedenţi. Chiar dacă voluntari cu drag de natură curată îi mai îndeamnă pe braşoveni să se urnească din case să mai strângă gunoaiele altora, apelul lor este recepţionat de prea puţini. „Din datele pe care le am până acum, iniţial şi-au anunţat participarea aproximativ 5.000 de persoane, dar au venit mai puţini. Din punctul meu de vedere, acum au venit oameni care chiar vroiau să se implice. Deşi au mai fost şi cazuri în care au ieşit în excursie – dacă pot să spun aşa. Pentru că am avut zone în care un singur voluntar aduna zeci de saci, în timp ce un grup de 200 de voluntari adunau câţiva saci”, spune Sorin Striblea, coordonator judeţean al campaniei.
Prezent răspund însă la fiecare ediţie angajaţi din instituţii publice. Ba chiar, anul acesta au fost şi beneficiari ai unor fundaţii din judeţ. De asemenea, au participat şi persoane private de libertate din regim deschis de la Penitenciarul Codlea.
Gunoaiele găsite sunt cam aceleaşi: pamperşi, hârtii, peturi. „Am mai găsit însă, în Săcele, şi un camion cu papuci stricaţi”, mai spune sursa citată. Sorin Striblea a mai precizat că mai sunt câteva zone cu probleme în ceea ce priveşte gunoiul. „Am fost şi în alţi ani, le-am curăţat şi tot murdare le-am găsit. Zona poligonului de pe Carierei, dar şi în Săcele, Vulcan, Teliu, Rotbav, Feldioara sunt zone cu probleme. Şi în Piatra Cariului am găsit deşeuri, chiar dacă anul trecut, de exemplu, am curăţat zona de materiale de construcţie”, a detaliat coordonatorul judeţean, care a mai spus că, în acest an, ediţia a fost gândit „diferit”. „Nu am vrut să ne axăm doar pe curăţenie, ci am vrut să vedem şi care sunt problemele dintr-o zonă, cum ne putem implica. În următoarele d