Corul Arhiepiscopiei Romanului, dirijat de profesorul Ionuţ Vîlcu, a susţinut sâmbătă, 28 septembrie, microrecitaluri în câteva dintre mănăstirile şi locaşurile de cult din Bucovina.
“Prestaţia noastră a fost apreciată laudativ de toţi cei prezenţi, fie că au fost grupuri de pelerini români, turişti de peste hotare sau doar monahii care vieţuiesc în mănăstire. Toţi membrii corului am fost impresionaţi de căldura cu care am fost primiţi peste tot, de măreţia lăcaşurilor de cult în care am intrat şi de frumuseţile ţării noastre”, a spus profesorul Ionuţ Vîlcu, dirijorul corului.
Pelerinajul – realizat cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul şi sub directa coordonare a Preacuviosului părinte Andrei Ioniţă, Eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale din Roman – a cuprins următoarele obiective: Tîrgu Neamţ – Biserica Boroaia – cu moaştele Părintelui Ilarion Argatu, Mănăstirea Rîşca, Mănăstirea Slătioara – Mitropolia Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, Mănăstirea Cămârzani, Mănăstirea Humor, Mănăstirea Văratec, Mănăstirea Moldoviţa, Mănăstirea Suceviţa, Marginea – localitate renumită pentru ceramica sa, Mănăstirea Putna – chilia Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul.
Acesta este cea de-a doua ieşire a corului romaşcan la obiective de cult din ţară, după ce, în vara lui 2012, a susţinut recitaluri la mănăstirile din Neamţ. Corul Arhiepiscopiei romaşcane este format din 30 de persoane cu diverse profesii, cu vârste cuprinse între 25 şi 84 de ani, unite de pasiunea pentru muzică şi de credinţă. Actualul cor s-a înfiinţat în 2012, reluând o tradiţie veche de 50 de ani. Repertoriul corului cuprinde cântări religioase, muzică patriotică şi muzică populară.
Corul Arhiepiscopiei Romanului, dirijat de profesorul Ionuţ Vîlcu, a susţinut sâmbătă, 28 septembrie, microrecitaluri în câteva dintre mănăstirile şi locaşurile de cult din Bucovina.
“Prestaţia n