Muzeul cinegetic din Sfântu Gheorghe, inaugurat în primăvara acestui an, a atras aproape 6.000 de vizitatori, un număr ce depăşeşte aşteptările administratorilor.
Directorul executiv al Asociaţiei Vadon, Demeter János, a declarat că, în medie, peste 1.000 de persoane au trecut pragul acestuia în fiecare lună, printre vizitatori numărându-se foarte mulţi copii. El a menţionat că deşi muzeul se bucură de succes, va demara o campanie de promovare pe site-uri, reviste şi televiziuni specializate în pescuit şi vânătoare pentru a atrage vizitatori din toată Europa.
Muzeul, care a fost inaugurat în luna mai, cuprinde o bogată colecţie de trofee, arme de vânătoare, documente şi fotografii, majoritatea provenind din colecţiile particulare ale unor vânători din zonă. Cea mai mare donaţie, în valoare de circa 100.000 de euro, constând în trofee şi animale sălbatice împăiate, a fost făcută de patronul firmei de turism cinegetic Abies Hunting din Sfântu Gheorghe, Sárkány Árpád.
Judeţul Covasna este unul dintre cele mai bogate din ţară în vânat mare, aici fiind capturate de-a lungul timpului exemplare extrem de valoroase. De altfel, printre exponatele muzeului pot fi văzute cel mai mare trofeu de cerb din România, vânat în anul 2011, un urs capturat de Nicoale Ceauşescu în judeţul Covasna şi un trofeu de râs medaliat cu aur, care a fost expus în anul 1971 la Expoziţia mondială de la Budapesta.
Muzeul cuprinde şi o zonă interactivă, unde vizitatorii pot atinge animalele, pot obţine informaţii de pe touchscreen-uri despre speciile de animale şi pot ‘vâna’ cu o puşcă cu laser.
Muzeul funcţionează într-o clădire monument istoric aflată în centrul municipiului care a fost reabilitată de Primăria Sfântu Gheorghe cu fonduri europene şi dată spre administrare Asociaţiei Vadon.
Comentarii.
Muzeul cinegetic din Sfântu Gheorghe, inaugurat în primăvara