"Dumnezeul de a doua zi" se va juca pe 1 octombrie la Teatrul Act. Dumnezeul de a doua zi, este un text scris sub forma unei succesiuni de monoloage. Fiecare dintre ele nu este altceva decât o fotogramă/fotografie a unui caracter, a unei stări sufleteşti, sau a unui moment de viaţă, iar soluţia folosită pentru developarea acestor fotograme/fotografii este un amestec seducător de ironie şi autoironie. Autorul piesei este Mimi Brănescu, iar Mirela Oprişor şi Vlad Zamfirescu fac două roluri de excepţie în piesa “Dumnezeul de a doua zi”.
Rezultatul: un text comic şi dramatic în acelaşi timp, poetic şi violent deopotrivă. Violent prin simplitatea şi exactitatea cu care pune diagnosticul, fără să judece şi fără să condamne. ''Textul poate fi citit în mai multe feluri: ca o poveste de dragoste romantică sau ca trei poveşti de dragoste; ca drama unui cuplu sau ca dramele a trei cupluri; ca o satiră la adresa societăţii româneşti de azi sau ca o invitaţie la o meditaţie asupra sensului dimineţilor de a doua zi (pentru că, nu-i aşa, orice s-ar întâmpla există întotdeauna o nouă bună dimineaţă)'' (Claudiu Goga).
Povestea de bază este cea a întâlnirii, supravieţuirii împreună şi despărţirii dintre un bărbat şi o femeie, ambii ajunşi la maturitate şi marcaţi de absenţe şi frustrări. Doi copii abandonaţi în viaţă, ca pe pragul unei case supra-aglomerate. Şi pentru că Dumnezeu - cel care face şi desface scenarii - are un spirit ludic i-a adus împreună într-una din cele mai proaste zile ale vieţii lor. Şi le-a îngăduit mai multe de "a doua zi" dar şi iluzia eternităţii. Istoria are de toate: dramatism, cinism, accente comice, sensibilitate, la acestea adăugându-se faptul că este atinsă de geniul firescului, al naturalului. Nu e nimic făcut, e o poveste respectiv un spectacol ce se consumă pe măsură ce se comunică. Retrăim, fără să ştim, un caz clasat. El şi Ea dau pe