Ciorba originară chiar din Rădăuţi a fost creată pentru a înlocui ciorba de burtă cu ceva asemănător şi a căpătat faimă datorită gustului special. Iată mai jos ingredientele de care ai nevoie şi cum trebuie preparată pentru a obţine un rezultat delicios.
INGREDIENTE
- 2 piepturi de găină ( grase, cu piele şi os)
- o jumătate de ţelină
- 3 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 3 gălbenuşuri
- 300 g de smântână
- sare
- piper
- o legătură de pătrunjel (frunze)
MOD DE PREPARARE
Carnea se fierbe într-o oală, cu 3-4 litri de apă (de preferat, se foloseşte oala cu presiune, pentru un timp de fierbere mai scurt). Încercaţi să nu utilizaţi apă de la chiuvetă, ci apă plată. După ce a fiert, carnea se scoate, se taie bucăţele mici (se înlătură pielea şi oasele) şi se pune înapoi în oală cu legumele tăiate mărunt (sau date pe răzătoare). Se mai lasă la fiert cca 20 de minute. Se condimentează cu sare, piper, după gust. Gălbenuşurile se bat cu smântâna, iar atunci când suntem gata să oprim focul, acestea se amestecă într-un castron cu 2-3 linguri din ciorba fierbinte. Se adaugă în oala cu ciorbă şi se stinge focul.
Ciorba se serveşte cu oţet şi/sau mujdei de usturoi, după preferinţe.
POFTĂ BUNĂ!
Ciorba originară chiar din Rădăuţi a fost creată pentru a înlocui ciorba de burtă cu ceva asemănător şi a căpătat faimă datorită gustului special. Iată mai jos ingredientele de care ai nevoie şi cum trebuie preparată pentru a obţine un rezultat delicios.
INGREDIENTE
- 2 piepturi de găină ( grase, cu piele şi os)
- o jumătate de ţelină
- 3 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 3 gălbenuşu