Edilii le-au pus gând rău celor care s-au gândit că pot să fenteze achitarea taxei pentru parcările de reşedinţă sau ocupă abuziv locurile altor vecini şi au aprobat un nou regulament de parcare, care prevede sancţiuni mai drastice.
Astfel, dacă vă parcaţi maşina pe un loc de reşedinţă care nu este al dumneavoastră ar fi bine să vă lăsaţi numărul de telefon la loc vizibil, astfel ca proprietarul respectivului loc să vă poată contacta în caz că revine şi nu mai are unde să parcheze. Conform noului regulament, braşovenii care deţin un loc de parcare, dar îl găsesc ocupat se pot adresa Poliţiei Locale la numărul de telefon 0268.954, în caz că persoana care l-a ocupat nu este de găsit. În astfel de cazuri, agenţii locali îl pot sancţiona pe respectivul şofer cu amendă cuprinsă între 200-300 lei şi pot dispune şi măsura complementară de ridicare a autovehiculului.
Amenzi începând de la 1.000 de lei, pentru blocarea abuzivă
Fiindcă, în ultima vreme, destul de mulţi braşoveni au uitat să îşi mai achite taxa aferentă pentru locul de reşedinţă, dar îl ocupă în continuare, edilii au prevăzut amenzi şi în acest sens. Multe dintre persoanele care se află în această situaţia au în continuare montate dispozitive de blocare a locului, însă pe baza datelor deţinute de Direcţia Fiscală ei vor fi identificaţi, şi fiindcă ocupă abuziv parcarea vor putea fi sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei şi ridicarea dispozitivului de blocare.
Totodată, blocarea locului de parcare prin alte mijloace decât dispozitivul de blocare al cărui model a fost aprobat în Comisia de Circulaţie a Primăriei Braşov, cu bolovani, lăzi sau coşuri de gunoi, se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000-1.500 lei. Cei care ocupă locuri de reşedinţă fără a plăti pentru ele, însă nu le blochează cu nici un fel de sistem, vor scoate din buzunar între 250 şi 350 de lei.